De collecties

De Klessebessers zijn gevuld met fragmenten van vroeger. Deze fragmenten zijn ingedeeld in thema’s. Bij aanvang van de activiteit kunt u een thema kiezen. Zo kunt u afwisselen per seizoen of groep waarmee u het spel speelt. Het is straks ook mogelijk om uw eigen fragmenten te laten toevoegen aan de Klessebessers. Zo kunt u zelf uw eigen thema’s samenstellen en de activiteit afstemmen op uw clienten.TenslotteĀ kunt u ervoor kiezen om met alle fragmenten tegelijk te spelen. Dan komen alle fragmenten willekeurig uit de televisie, radio en telefoon.

De televisie bevalt (polygoon) beelden. Deze beelden zijn door het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid onder een Creative Commons licentie voor hergebruik beschikbaar gesteld via Open Beelden. Open Beelden is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in samenwerking met Stichting Nederland Kennisland.

De radio bevat muziek en radioshows en de telefoon bevat kinderliedjes en versjes. In de koffer kunt u een voorwerp stoppen. Per thema geven wij hiervoor een aantal suggesties.

Thema’s in de Klessebessers zijn: